• Verzending binnen 3 werkdagen.
  • Gratis verzending vanaf €19,95.
  • Persoonlijk en met liefde gemaakt.
  • Veilig betalen via Ideal.

Eigen stijl

Ik zie veel collega bakkers om mij heen de handdoek in de ring gooien. Ze stoppen ermee, zijn helemaal klaar met het taarten bakken. Waarom? Twee redenen die ik veel teruglees zijn deze;

  • Ingrediënten zijn zo duur geworden en klanten willen daar niet voor betalen. Niet rendabel meer.
  • Te veel taartopdrachten waardoor alle tijd die er naast het ‘gewone’ leven is opgeslokt wordt door taarten maken. Inkopen doen, tja alles wat er bij komt kijken om een taart te maken. Ze zijn het ineens helemaal zat.

Hoe voorkom je dit nu?

 

Door eerst je eigen stijl te ontdekken. En natuurlijk weet je niet meteen als je net begonnen bent wat jou stijl is. Dat leer je vanzelf door schade en schande 😉

Vraag jezelf deze vragen af;

  • Wat voor taarten maak ik het allerliefst?
  • Hoeveel tijd wil ik kwijt zijn met het bakken voor klanten

En hou je aan de antwoorden op je eigen vragen. Is het echt zo simpel? Ja, eigenlijk wel. Al spreek ik hier vooral voor de hobby bakkers onder ons. Ben jij fulltime bakker en zijn dit je hoofdinkomsten dan ligt dit uiteraard anders.

Als je eigenlijk liever geen themataarten maakt, of kindertaarten, maar klanten zien deze taarten wel voorbij komen op jouw feed… tja, dan is het logisch dat jij vooral aanvragen krijgt voor zulk soort taarten.

Zeg alleen ja tegen opdrachten die jij leuk vind. Of probeer een klant mee te krijgen in jouw stijl. Maak desnoods eerst voorbeeldtaarten die jij mooi vind en geef deze weg aan familie bijvoorbeeld en zet alleen deze taarten op jouw feed. Zo trek je ten eerste de juiste klanten aan. Oefen je in je eigen stijl en dan kun je daar ook een eerlijke prijs voor vragen. Willen klanten hier niet voor betalen, dan zijn zij jouw klanten niet.

En stel voor jezelf dan ook een maximum in qua opdrachten aannemen. Is 1 taart per week naast je werk, gezin etc. leuk genoeg voor jou? Dan doe je dat. Je zult zien dat klanten dan nog liever een taart van jou willen omdat je maar zo beperkt beschikbaar bent. En je kent vast het idee van vraag en aanbod. Juist, je taarten kun je dan ook best wat duurder maken….. verdien je er wellicht ook nog eens iets op!

 

Sigrid Sneep

 

www.instagram.com/bakkertje_sieg


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Angela Stenekes
een jaar geleden

Leuke blog Sieg!💪

Cookiemagazinenl
een jaar geleden

Heel leuk, en mooie foto van je feed! Liefs Jo